UltraEdit

Do naší nabídky jsme přidali populární textový editor UtraEdit. Produkt rozšířil nabídku nástrojů pro vývojáře po akvizici společnosti IDM Computer Solutions. O tom, že textové editory mají vývojářům stále co nabídnout svědčí přes 4 miliony aktivních licencí!

Možná si říkáte, zda má použití textové editoru ještě smysl? To samozřejmě závisí na osobních preferencích, ale textové editory rozhodně pasé nejsou. Nabízí některé výhody, kvůli kterým se o nich vyplatí uvažovat:

Jednoduchost a rychlost: Textové editory kódu jsou méně náročné a rychlejší než rozsáhlejší IDE. Pokud pracujete na menších projektech nebo potřebujete rychle revidovat a upravit kód, textový editor může být vhodnou volbou.

Podpora více jazyků: Vývojářská prostředí jsou typicky navržena pro určitý jazyk nebo množinu vybraných jazyků. Pro ty nabízí pokročilé funkce jako je zvýraznění a doplňování syntaxe, našeptávač a především propojení s nástroji pro ladění a překlad. Realitou ale je, že si dnes většina vývojářů s jedním jazykem nevystačí. Pokud nechcete pro každý jazyk (SQL, Python, HTML, CSS, JavaScript, JSON a další) používat samostatné IDE, je editor typu UltraEdit ideálním řešením.

Přenositelnost: Textové editory jsou často přenositelné mezi různými operačními systémy. Pokud například pracujete na více platformách (Windows, macOS, Linux), textový editor vám umožní konzistentně pracovat s kódem na všech těchto systémech.

Přizpůsobitelnost: Textové editory často nabízejí možnost rozšíření a přizpůsobení podle individuálních potřeb vývojáře. Lze si vybrat z různých pluginů, šablon, barevných schémat a klávesových zkratek, které usnadňují a urychlují vývoj.

Rozšiřitelnost: Pro UltraEdit a i další textové editory je k dispozici mnoho rozšíření, která otevírají další možnosti jejich použití. U UltraEditu to jsou například UltraCompare, UltraFinder nebo UltraFTP.

Leave a Comment